Oportunităţi de publicare a lucrărilor prezentate în cadrul Conferintei.


Toate lucrările susţinute în cadrul Conferinţei se vor regăsi într-una din următoarele publicații:

  • într-un volum în limba engleză publicat la ADJURIS – International Academic Publisher:

  •  

    O parte din lucrările susținute la ediția din 2021 a Conferinței au fost publicate în volumul online (e-book) „Banking Law in the 21st Century”la Editura ADJURIS – International Academic Publisher. Volumul a fost indexat în CLARIVATE ANALYTICS WEB OF SCIENCE, EBSCO, PROQUEST, HEINONLINE, CEEOL, SSRN, RePEc, WORLDCAT precum și în numeroase biblioteci și cataloage internaționale. ADJURIS – International Academic Publisher este o editură specializată în publicarea de cărți academice, fondată de Societatea de Științe juridice și Administrative. Editura publică tratate, monografii, cursuri, teze de doctorat, lucrări înscrise la conferințe și eseuri în domeniul științelor sociale. Cărțile publicate sunt indexate în baze de date și cataloage internaționale. Pentru accesarea cuprinsului și a conținutului volumului pe site-ul Editurii clic aici.

     



  • în reviste partenere ale Conferinței:

  • JURIDICAL TRIBUNE – TRIBUNA JURIDICA

    singura revistă de științe juridice din România indexată în Web of Science Clarivate Analytics (Thomson Reuters)

     

    Revista Juridical Tribune - Tribuna Juridică este editată de Facultatea de Drept din Academia de Studii Economice din Bucureşti împreună cu Societatea de Științe Juridice și Administrative. Revista îşi deschide paginile către autori provenind din diferite ţări, din mediul universitar juridic şi din rândul practicienilor dreptului, încurajând publicarea unor analize critice ale evoluției dreptului comparat și a dreptului internațional. Scopul revistei este de a crea o platformă de dezbateri juridice internaționale, o punte de legătură între cercetătorii ştiinţelor juridice din întreaga lume. Revista este indexată în WEB OF SCIENCE CLARIVATE ANALYTICS (THOMSON REUTERS), SCOPUS, EBSCO, HEINONLINE, CEEOL, PROQUEST, ERIH Plus, WorldCat, KVK - baze de date internaționale recunoscute pentru domeniul științelor juridice (conform Anexei nr. 24 din Ordinul ministrului educatiei naționale și cercetării științifice nr. 6129/2016). Revista mai este indexată în IBSS, Doaj, RePEc, IndexCopernicus, UlrichsWeb, Cabell, OAJI, VLex.

     

    PERSPECTIVES OF LAW AND PUBLIC ADMINISTRATION

    Editată de Societatea de Științe Juridice și Administrative, revista Perspectives of Law and Public Administration apare bianual în ediție online. Revista este indexată în EBSCO, HEINONLINE, PROQUEST, CEEOL, ERIH PLUS, WORLDCAT, KVK, IBSS, DOAJ, REPEC, INDEXCOPERNICUS, ULRICHSWEB - baze de date internaționale recunoscute pentru domeniul științelor juridice și administrative conform Anexelor nr. 24 și 25 din Ordinul ministrului educației naționale și cercetării științifice nr. 6129/2016.

    INTERNATIONAL INVESTMENT LAW JOURNAL

    International Investment Law Journal este o revistă internațională cu acces deschis care publică lucrări teoretice și empirice originale asupra dreptului elaborat de organizațiile internaționale, de state prin tratate de investiții (IIAs și TIPs) și de actorii economici internaționali. Elaborarea regulilor internaționale de investiții are loc la nivel bilateral, regional, interregional și multilateral și solicită factorilor de decizie politici, negociatorilor, societății civile și altor părți interesate să fie bine informați cu privire la investițiile străine directe, acordurile de investiții internaționale (IIAs) și impactul acestora asupra dezvoltării durabile. Această revistă își deschide paginile către autori din diferite țări, din mediul universitar juridic și din rândul practicienilor dreptului, încurajând publicarea analizelor critice ale evoluției dreptului internațional al investițiilor. Scopul revistei este de a crea o platformă pentru dezbateri juridice internaționale, o punte între oamenii de știință din întreaga lume. Acest jurnal este indexat în baze de date internaționale: EBSCO, HEINONLINE, PROQUEST, CEEOL, ERIH PLUS, WORLDCAT, KVK, IBSS, DOAJ, REPEC, INDEXCOPERNICUS, ULRICHSWEB.

    Revista de Drept Bancar și Financiar

    Revista de Drept Bancar și Financiar este o publicaţie juridică semestrială din domeniul bancar - financiar, înființată de Asociaţia Europeană de Drept Bancar şi Financiar fiind astăzi singura publicaţie juridică cu caracter periodic din sectorul bancar din România. Revista își propune să publice articole și studii de specialitate, să prezinte și să comenteze soluții ale instanțelor de judecată, reglementări interne și internaționale, studii de drept comparat și de drept al Uniunii Europene, recenzii ale unor lucrări de doctrină etc., constituind un instrument util de lucru pentru cei care activează în domeniu, dar și un mijloc de informare pentru oricine dorește să cunoască preocupările în materie bancară și financiară, din perspectivă juridică. Revista reprezintă o sursă de informație și dezbatere pentru juriștii interesati de aspectele dreptului bancar. În egală măsură, specialiștilor din domeniul dreptului financiar și fiscal li se oferă o tribună în care să exprime și să afle opinii, utile tuturor celor interesati, indiferent de domeniul în care activează. Revista este indexată în WorldCat, KVK – baze de date internaționale recunoscute pentru domeniul științelor juridice conform Anexei nr. 24 din Ordinul ministrului educatiei naționale și cercetării științifice nr. 6129/2016.

    LEX LOCALIS - JOURNAL OF LOCAL SELF-GOVERNMENT

     

    Lex localis - Journal of Local Self-Government este o revistă internațională pentru studiul dreptului, politicii, administrației și managementului afacerilor locale, publicată de patru ori pe an (în ianuarie, aprilie, iulie și octombrie). Jurnalul publică articole care contribuie la o mai bună înțelegere și practică a autoguvernării locale și care sunt de interes pentru cercetători, analiști politici, factori de decizie și practicieni. Accentul revistei este pus pe analiza critică a evoluțiilor guvernanței locale din întreaga lume. Lex localis - Journal of Local Self-Guvernment oferă un forum unic pentru examinarea tuturor problemelor legate de nivelurile subnaționale de guvernare. Articolele care apar în Lex localis - Journal of Local Self-Government sunt rezumate și indexate în SOCIAL SCIENCES CITATION INDEX (SSCI) (WEB OF SCIENCE), ESSENTIAL CITATION INDEX (WEB OF SCIENCE), SCOPUS, CSA Worldwide Political Science Abstracts, Current Geographical Publications, CSA PAIS International, Academic's OneFile (Gale), ERIH Plus, International Political Science Abstracts, ProQuest, Scopus, International Bibliography of Periodical Literature (IBZ), International Bibliography of the Social Sciences (IBSS).

    CADERNOS DE DEREITO ACTUAL

    Cadernos de Dereito Actual este o revistă științifică cu apariție online, care se adresează tuturor cercetătorilor, profesorilor și profesioniștilor din domeniul juridic care doresc să aprofundeze problemele actuale de drept. Revista a fost creată în 2013 cu sprijinul financiar al guvernului Xunta de Galicia, Spania, în special al Direcției Generale pentru Tineret și Voluntari. Este un jurnal digital cu acces deschis care acceptă articole în spaniolă, engleză și portugheză. Sunt acceptate articole de la doctori în drept pe teme legate de legislația actuală. Acest jurnal este indexat în WEB OF SCIENCE CLARIVATE ANALYTICS, ERIH Plus, WorldCat, DOAJ, MIAR, precum și în numeroase biblioteci și cataloage internaționale.

    LEX HUMANA

    Publicată de Universitatea Catolică din Petropolis, Brazilia, revista „Lex Humana” apare trimestrial în ediție online. Obiectivul principal al revistei este de a publica articole de înaltă calitate rezultate din cercetări și investigații în domeniul științelor sociale, cu accent primar pe drept. Lex Humana este indexată în WEB OF SCIENCE CLARIVATE ANALYTICS, EBSCO LEGAL SOURCE AND LEGAL COLLECTION, PROQUEST, DOAJ, REDIB, WORLD CAT, QUALIS/CAPES. Detalii și instrucțiuni pentru autori.

    STUDIA IURIDICA LUBLINENSIA

    Studia Iuridica Lublinensia” (Q2 SCOPUS CiteScore: 0.7) este o revistă științifică fondată în 2003 la Facultatea de Drept și Administrație a Universității Maria Curie-Skłodowska, Polonia. Revista publică articole științifice din domeniul științelor juridice și comentarii asupra hotărârilor judecătorești. Profilul revistei include și articole științifice din domeniul științelor politice și administrație publică, dacă rezultatele cercetărilor prezentate sunt legate de drept sau dacă cercetarea este realizată din perspectiva acestei discipline. Studia Iuridica Lublinsia este publicată de patru ori pe an. Revista este indexată în baze de date internaționale: SCOPUS; BazHum; BazEkon; Library of Science; Directory of Open Access Journals (DOAJ); EBSCO; Index Copernicus International (ICI Journals Master List); Google Scholar; POL-index; The Central European Journal of Social Sciences and Humanities (CEJSH); Central and Eastern European Online Library (CEEOL); The European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences (ERIH PLUS); Wolters Kluwer on-line (LEX); WorldCat. Revista nu percepe nicio taxă pentru publicarea articolelor.

    ACCESS TO JUSTICE IN EASTERN EUROPE (AJEE)

    Creșteți-vă experiența la conferință cu AJEE,  jurnal cu acces deschis, partener al acestui eveniment. Susținut de recunoașterea prin baze de date proeminente, cum ar fi WEB OF SCIENCE CLARIVATE ANALYTICS și SCOPUS, AJEE este poarta ta de acces către cercetări juridice excepționale din țările din Europa de Est. În calitate de afiliat la conferință, AJEE oferă o platformă unică pentru facilitarea accesului la progresele din justiție în Europa de Est. Înglobând în comitetul nostru editorial savanți de renume mondial, reprezentând diverse perspective est-europene, personificăm cunoștințele și colaborarea. Trimiterile de articole online, combinate cu un proces riguros de evaluare inter pares, caracterizează călătoria de publicare transparentă și eficientă a AJEE. În parteneriat cu platforma Scholastica, trimiterea manuscriselor și realizarea recenziilor sunt intuitive, minimizând termenele de publicare pentru un impact maxim. Aliniat cu tema conferinței, dezvoltăm un număr special viitor care să aprofundeze legătura complexă dintre dimensiunile juridice și economice. Acest număr salută contribuții teoretice, empirice și interdisciplinare, combinând dreptul și economia din perspective noi. În calitate de partener al conferinței, vă invităm să explorați jurnalul nostru, să interacționați cu comunitatea noastră dinamică și să contribuiți la formarea cercetării juridice în țările din Europa de Est și nu numai. Descoperiți misiunea și oportunitățile noastre vizitând site-ul nostru astăzi.

Date Importante

  • Până pe 14 martie 2024
    trimiterea formularului de participare completat
  • Până pe 16 martie 2024
    trimiterea textului integral al lucrării științifice în limba română și engleză
  • Până pe 18 martie 2024
    confirmarea lucrărilor care vor fi susținute în cadrul Conferinței
  • Până pe 20 martie 2024
    plata taxei de participare
  • Declaratie de etica si malpraxis
Aboneaza-te la newsletter

Limba / Language